update corona: geen matchen voor senior- en jeugdploegen tot en met 31 maart

Update coronavirus

Alle jeugd- en seniorwedstrijden worden afgelast tot en met 31 maart. De wekelijkse trainingen gaan voorlopig door tot nader bericht.

Wat dit zal betekenen voor het verdere competitieverloop en welke impact dit zal hebben voor de kalender in zowel de jeugd- als seniorreeksen is voorlopig nog niet duidelijk. Als club volgen we dit nauwgezet op met Basket Vlaanderen.
Kalenderwijzigingen of andere beslissingen zullen de komende weken gecommuniceerd worden per ploeg.

Ondertussen vragen we alle spelers, coaches, ploegafgevaardigden, tafelverantwoordelijken, ouders en alle supporters oplettend te blijven en onderstaande zaken in acht te nemen:

👊Geef een vuistje in plaats van een hand

🥛Drink niet uit dezelfde fles water, maar gebruik een persoonlijke drinkbus en deel deze niet met ploeggenoten

👏Was regelmatig je handen

🤧Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het achteraf weg in een afsluitbare vuilbak

🤒Voel je je ziek, blijf dan thuis!

————————–————————–——–

officiële mededeling Basket Vlaanderen over corona

Algemene afgelasting omwille van Coronavirus COVID-19

DATUM: 11/3/2020

UPDATE: 20H54

De Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen besliste om alle wedstrijden vanaf 12 maart 2020 tot en met 31 maart 2020 af te gelasten. Dit geldt voor alle senior- en jeugdwedstrijden én alle events, incl. de finale van de Beker van België Dames en Finales Beker van Vlaanderen 2020.

Meer informatie volgt.

UPDATE: 13U35

Gisterenavond adviseerde de regering om indoor evenementen met meer dan 1.000 toeschouwers af te gelasten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanuit Basketbal Vlaanderen wordt dit advies op de voet gevolgd en zal er in de komende weken strikt op toegezien worden dat indien nodig de juiste maatregelen worden getroffen.

In de Euromillions League zijn alle wedstrijden uitgesteld tot ten vroegste 3 april. Een gedetailleerde kalender van de nieuwe speeldata wordt in de komende weken vrijgegeven.

https://www.basketbal.vlaanderen/afgelastingen